Avstämning

I dag fick jag lite ”extrapengar” av min goa make – han tyckte att jag skulle köpa mig något. För en del av pengarna så köpte jag ett nytt bett till Mackan. Det kanske inte direkt vad var Håkan hade tänkt sig, men jag har pengar över och kan köpa något till mig själv också. Jag köpte ett Pessoa Magic, men när jag provade det på Mackan så visade det sig att det tyvärr var lite för långt. Det är fasta ringar så jag tänkte att det säkert inte gjorde något om det var 1 cm längre än vad han brukar ha, men bettet kan kana lite väl mycket i munnen på honom så jag får tyvärr byta det mot ett annat. De hade inte den storleken som jag egentligen skulle ha, och eftersom bettet var nedsatt i pris ganska mycket så chansade jag.

 

I ridningen så försökte jag återupprepa det som jag tränade på i går när jag red för Elin, men det gick inte riktigt lika bra i dag. Övergångarna var rätt okej, men galopp-skritt blev inte riktigt så bra som i går. Får träna mer på det så att de sitter ordentligt. Red igenom LA:3 en gång med lite förhinder då och då – Inger red samtidigt som jag och ibland råkade vi hamna på samma linje. Skall försöka träna på olika delar av programmet lite då och då så att jag kan koncentera mig på att rida när det är tävling och inte behöva fokusera så mycket på vägarna. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: