Arbete på lina efter en veckas vila.

Då var det dags att börja aktivera Mackan igen efter en veckas vila i och med tappsko och nya skor. Veckan med nya skor har varit ovanligt bra eftersom Mackan inte utvecklade den värme i hovarna som han brukar – härligt! I dag var tanken först att rida, men jag ändrade mig och longerade istället så att jag kunde se honom röra sig. Han var väldigt disträ och hade både ögon och öron riktade åt olika håll. Inte ens när jag skulle fotografera så kunde han hålla fokus på mig 😉


Mackan gick bra med de nya sulorna, om än lite segt.. Bakbenen och kroppen hade väl ställt in sig på vila och det var knappt att han orkade lyfta på benen. Med lite smackningar så fick jag upp tempot något och då gick det bättre. Ibland tyckte jag nog att han såg lite låst ut i bogarna och funderar på om det är dags för lite Biolight igen. På det stora hela så såg han fin ut och i morgon blir det ridning 🙂


Lev väl!

 


Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Arbete på lina efter en veckas vila.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: