Härlig mjukstart!

I dag var jag riktigt taggad för ridning! En vecka utan ridning är ju abstinensframkallande.. Egentligen hade jag tänkt att rida i paddocken i och med att underlaget där var rätt okej nu, men lagom tills jag skulle rida så tornade det upp sig mörka moln och stora regndroppar började falla – så det blev ridning i manegen istället.


Skrittade fram länge och väl, passade på att skritta vägarna i LA:3 och tänka mig ridningen i programmet. Efter det så joggade jag Mackan lite innan han fick rulla på i galopp en stund. Han kändes förvånansvärt med på noterna med tanke på att han inte är riden på en vecka och det var lite svårt att avsluta ridningen i tid. Avsikten var ju inte att rida ett rejält ridpass i dag utan mest känna av hur han kändes. Lyckades hitta en härlig gammal CD med Melodifestivallåtar typ Skall vi plocka körsbär i din trädgård och det var svårt att inte sjunga med och le lite nostalgiskt fjantigt.


Inte bara Mackan har haft en paus, utan jag också. Jag har nämligen inte hunnit löpträna så som jag hade tänkt, men i dag drog jag i gång på nytt. För att hinna få in löpningen i ett ganska pressat schema så har jag tänkt att springa på Mackans vilodag, på fredagarna före jobbet och en gång på helgen – det borde väl fungera? 


Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Härlig mjukstart!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: