Jag är sååå nöjd med dagens ridning :)

I dag var jag lite extra sen ner till stallet, men de gjorde ju ingenting eftersom maken ligger kvar på sjukhuset och det bara var jag och sonen som skulle äta tillsammans i kväll. Himla tur att ICA Kvantum har öppet länge.. och att de har gott om färdig mat som man kan köpa.


I dag tränsade jag med bridongbettet och redan i början av ridpasset så kände jag att Mackan var med på noterna. Inget tjafs i munnen även om han började att slaska lite med tungan, men det var övergående. Gjorde övergångar, skänkelvikningar och en hel del kort galopp med förvänd galopp i slutet. Hela tiden var Mackan med på noterna och gick stadigt och fint – inget dragande här inte! Det var sååååå roligt att rida i dag! I slutet av ridpasset så fick jag kommentarerna att han såg riktigt fin ut nu. Kul! Frågan är om det är kombinationsbettet som har påverkat honom? Inte vet jag, men jag kommer fortsätta att varva mellan de olika betten och se hur det fungerar. 


I nästa vecka blir det träning för Elin på måndag och programridning tisdag och torsdag. Det skall bli kul!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Jag är sååå nöjd med dagens ridning :)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: