Träning för Elin

Jäkt och stress. Besked om att jag hade körförbud sedan två veckor tilbaka på Jeepen på grund av missad besiktning 20 minuter före ett utvecklingssamtal på jobbet, fixa akuttid till bilprovningen och på fem minuter fixa någon som kunde besiktiga bilen, snabbt iväg till stallet för att snabbfixa Mackan inför kvällens träning för Elin.

 

Började som vanligt att stämma av med övergångar av olika slag. Därefter fick jag arbeta med galoppen på volten med början i vänster varv. Jösses, vad hade hänt? Mackan sköt ut högerbogen och jag höll på att rida rakt in i sargen ett par gånger. ”Glöm inte att titta dit du ska” sa Elin – och vad mycket lättare det blev då. Det är väldigt lätt att hamna med blicken i sargen när hästen är på väg in i den.. Fick arbeta vidare med vänstergaloppen en stund innan jag hamnade rätt, men till slut fick jag fason på ridningen. Red igenom några moment ur LA:3 och de gick rätt så bra och det är väl bara att rida programdelar så ofta som det går för att få lite rutin 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 75

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: