Stel? Nej, inte direkt..

Var lite orolig i dag för att Linda hade rätt när hon tyckte att Mackan kändes stel och lite konstig i vänster varv i går, men oron var tack och lov inte befogad. Jag misstänker att det kan kännas konstigt om man inte är van vid att ha en häst som grejar med tungan i stort sett hela tiden – och det gör ju Mackan, så jag är ju van. Jag tyckte att han var precis som vanligt och red därefter. Stämde av med övergångar och red några delar ur dressyrprogrammet (men det var svårt eftersom jag inte var ensam och fick göra avbrott titt som tätt för att lämna företräde..).

 

Tjejen som red samtidigt tyckte att det hade hänt mycket med Mackan sedan hon sist såg honom, och hon tyckte att han såg jättefin ut. Alltid kul att höra 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

3 reaktioner till “Stel? Nej, inte direkt..”

  1. Gott 🙂 Det är ju alltid lite frustrerande att ”dela plats” med andra och behöva hålla koll på dem samtidigt som man ska koncentrera sig på sig själv. Å andra sidan är det ju perfekt träning om man tänker sig framridning på tävling 🙂

    Gilla

  2. Alltid kul att höra att det hänt saker med ens häst och sin egen ridning, det är ju därför vi jobbar och då är det roligt att andra uppmärksammar det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: