Träning för Elin

Hasta, hasta.. Fick vara lite oartig och hålla mig till 30 minuter på ett utvecklingssamtal för att hinna med bussen som skulle ta mig till Kungsbacka och bilen, som i sin tur skulle ta mig till stallet för att fixa Mackan inför dagens träning. När jag kom till stallet så fick jag reda på att vi hade tid i manegen tidigare än planerat, så det fick bli racerfix av Mackan för att hinna bli klar. 

 

Red fram lite kortare än vanligt före träningen och började stämma av övergångarna så snart Elin kom. Inga större konstigheter, men jag måste verkligen tänka på att lätta i handen i övergångarna. Fick därefer galoppera i vänster varv och höll på rida in i sargen flera gånger eftersom Mackan drog ut åt höger på den öppna delen. Det spelade nästan ingen roll vad jag gjorde, han sköt ut bogen och flöt ut åt höger. Bytte varv, och då var han hur fin som helst. Tog ett spö i höger hand och försökte mig på galoppen i vänster varv igen, och då gick det riktigt bra. Märkligt. Arbetade en hel del i galoppen och fick träna på att ta tillbaka Mackan efter mellangalopp och ökad galopp. Det måste vi träna mer på.. Det är superviktigt att jag inte missar skänkeln när jag skall samla honom, för om jag gör det så bryter han av direkt. Red några varv på volten och växlade mellan att rida fram några språng och att ta tillbaka honom några språng och det gick jättebra. Avslutade träningen med att först rida några serpentiner i trav för att därefter rida lätt och lägga ner honom i låg form. Elin sa att han nog inte hade jobbat på så bra innan som han gjorde nu i slutet. 

 

Svettiga och nöjda gick jag och Mackan upp till stallet..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: