Elin – mycket galopp.

Dags för träning för Elin igen och det var lika kul som vanligt. Den här gången blev det rätt mycket i galopp och förra träningens problem i vänster varv upprepade sig. Först trodde jag att det var för att jag inte har blicken i ”färdriktningen”, men efter galoppen i höger varv så inser jag att det är något annat. Höger varv fungerar riktigt bra, men i vänster varv är det vingligt med en utåtgående högerbog och ridning rätt in i väggen.. Märkligt. Fick arbeta med att rida fram några språng för att sedan ta tillbaka – nyttigt. Skall tänka på att hålla tyglarna korta och att sitta tillbaka med överlivet och verkligen ha rumpan i sadeln. När jag gör det så blir allt så mycket bättre 🙂

 

Det blev en hel del förvänd galopp i dag och det är ju alltid nyttigt. Började med att fatta ”fel” galopp på långsidan för att bibehålla förvänd galopp på både genom kortsidan, ut på långsidan igen och samma sak nästa kortsida. I vänster varv så fungerade det bra (även om jag trodde att det skulle vara svårare med tanke på den rättvända galoppen i vänster varv). Då var mackan både balanserad och bärig, men i höger varv så fick jag arbeta desto mer. Varje gång vi kom till första hörnpasseringen så bröt han av, så jag fick istället rida förvänd galopp på en stor oval volt i mitten. När det fungerade så vände jag snett igenom och red vanlig galopp på ena volten för att därefter övergå till förvänd galopp igen. Efter ett tag så fick vi till det riktigt bra – roligt! Efter en kort paus på lång tygel så tog vi lite trav också, och vilken trav han hade då! Schvung i steget, mjuk i ryggen och väldigt bärig och taktmässig – det kändes som värsta Grand Prix-hästen! Riktigt roligt 🙂 Red några skänkelvikningar innan det var dags att trava av och lägga ner honom i låg form. 

 

Så som Mackan gick i dag så känner jag att det finns hopp om kommande tävlingar – det vill säga om jag kommer ihåg att rida på riktigt då.. Brukar ju ha fullt upp med att ha koll på vägar och annat.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: