Vill inte stå på höger bak :(

Märkte direkt i dag att Mackan inte verkade okej i höger bak. Redan när han skulle vända sig i boxen för att hälsa på mig så tyckte jag att han inte ville stå riktigt på höger bak. Fasen också! När jag tog ut honom på gången så verkade han okej, så jag tänkte inte så mycket mer på det. Noterade dock att han gärna vilade höger bak och belastade vänster istället. Bestämde mig för att rida och se hur han kändes. Skrittade fram ordentligt och kände ingen skillnad mot andra dagar. Började jogga och märkte inget då heller. Fattade galopp och Mackan tuffade på som vanligt ungefär – enda skillnaden var att han kändes lite stelare i höger varv. Red ett lättare pass och ställde inga större krav på honom. Tittade extra på hur han belastade höger bak och hur han tog ut stegen på vägen upp till stallet, men kunde inte se något direkt.

 

När jag kom upp till stallet och ställde honom i gången så märkte jag direkt att han vilade höger bak. Jag kände över höger bak utan att hitta något direkt, men anade att han möjligtvis var lite stramare och hårdare mitt bak på låret. Undrar om det kan vara så att han har sträckt sig? Eller belastade han höger bak för mycket i går? Ingen aning, men jag satte på liniment och masserade ormådet ordentigt innan jag ställde in honom i boxen igen.

 

Skulle egentligen ha tävlat i morgon, men omständigheterna har gjort att jag avanmälde. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: