Nu får det vara slut på vilan!

Nu är det nog 10 dagar som Mackan har fått vila och i dag var det dags att bryta vilan. Vilan var planerad sedan länge tillbaka och den passade ju extra bra i och med att han var lite skum i höger bak efter förra träningen. I torsdags fick han en Biolightbehandling och Vivvi såg då att han har en cirkulationsstörning i höger fram, vilken kan bero på att bogbladet trycker på något som då förhindrar en normal cirkulation. Värmekameran visar tydligt att cirkulationen är annorlunda jämfört med vänster fram som är normalt. Typiskt nog så minns jag inte vilken bog det var han hade problem med när jag var hos Stefan sist, så jag får nog sätta mig och läsa gamla inlägg här för att hitta det. För att öppna upp vid bogbladet så skall jag stretcha benet framåt-utåt i böjt läge, och gärna varje dag efter ridning. Hoppas bara att det hjälper.. 

 

Jag vet inte om det var inbillning, men i dag när jag red så tyckte jag nog att han kändes aningens annorlunda i höger varv – precis som före vilan. Jag tog det lugnt i dag och skrittade lite extra länge inledningsvis, joggade i traven och galopperade lite i båda varven. Hoppas nu att stretch och lite massage med liniment gör susen så att jag inte måste avanmäla till nästa veckas täving.. :((

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: