Gillar inte att ha bråttom!

Upp och iväg som vanligt till mitt sommarjobb på Sommarskolan. Arbeta som tusan hela dagen med elever som riskerar att inte nå målen i svenska, snabbt cykla hem och andas en stund innan det var dags för stallet. Maken är fortfarande lite invalidiserad efter sin knäoperation och vill ha bilen för att ta sig hit och dit, så han skjutsade ner mig till stallet. Glad i hågen räknade jag ut när det kunde vara dags att bli hämtad – 3,5 timmar borde räcka.. Märkligt nog så hängde det på håret att jag blev klar i tid. För att hinna med både massage, stretchning, ridning och allt annat som skall göras så fick jag avbryta ridningen efter 45 minuter – jag hade gärna ridit en stund till.

 

I och med att Mackan har en cirkulationsstörning i höger ben så har jag börjat massera igen och stretchar enligt instruktioner både före och efter ridning. Jag stretchar frambenen framåt-utåt, först med böjt ben men därefter med lite rakare ben och då gör jag cirklar med benet. Om inte detta hjälper inom kort så får Elins sambo Magnus, som är kiropraktor, titta på Mackan. 

 

När jag tog in Mackan från hagen i dag så tyckte jag att han inte belastade höger fram lika mycket som vänster fram – i alla fall lät det så när han satte ner hovarna i asfalten. Valde ändå att rida för att känna hur han kändes efter massage och stretchning, och till en början så var jag skeptisk för det jag kände. Valde att skritta riktigt länge, och i början av skritten så kändes han oren men det avtog allt eftersom tiden gick. Skrittade i ca 20 minuter och passade på att skritta igenom LA-programmet. Känslan av orenhet försvann helt och jag började trava – nu kändes han riktigt fin. Skönt. I och med att jag skrittade så länge så fanns det inte riktigt tid att arbeta så mycket med trav och galopp, så det fick bli mest som ett konditions- och avstämningspass i dag. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: