Tävlingsmöte :-)

Bråttom, bråttom, bråttom i dag med. Skulle ju hinna med Mackan före kvällens tävlingsmöte på klubben.. Snart har jag semester och då lär jag väl ha lite mer tid.

 

För att spara lite tid och få omväxling i arbetet så longerade jag Mackan i dag, men innan det så tog jag en promenad med honom i grusgropen – alldeles lagom uppvärmning. Han fick arbeta i både trav och galopp och jag kunde inte se någon rörelsestörning i höger fram. Hoppas, hoppas, hoppas att han känns fin i morgon när jag skall träna.

 

På kvällen var det tävlingsmöte på klubben och det blev bestämt att vi skall anmäla två lag till div II i år. Mackan och jag blev uppsatta att rida LA i laget och det skall bli kul. Roligt att det är så många intresserade och att det blir så många som åker iväg. Stannade kvar och pratade lite efter mötet – man får passa på när tillfälle bjuds. Det är ju inte så ofta som jag hinner träffa mina klubbkamrater. Vi pratade lite om Falsterbo också, och om jag kan ta mig dit och hem så kan jag sova i Lottas förtält – det tackar jag för!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: