Är riktigt fundersam..

Efter tre dagar utan ryttare på ryggen så var det dags att sitta upp på Mackan i dag och skritta. Jag pratade med Ulla i stallet om vilka råd de hade fått när en av deras hästar var behandlad och hon sa ”skritta på ordentligt i lång och låg form”. Sagt och gjort, på med sadel och träns för en 45 minuters rask skritt. Mackan trampade på riktigt bra och han kändes jämn och fin i steget – dock rycker han till ibland och tar några snabba steg framåt, och då funderar jag om det kan bero på ont i ryggen..

 

Nu har jag pratat med olika människor och har samtidigt fått olika rekommendationer: Åk till Helsingborg! Åk till Särö! Avvakta och se! Jag blir tyvärr inte klokare av det. Jag har också lusläst på Internet om SI-leder och behandlingar och blir lika tveksam då. Nu har jag mailat till Johan Oscarsson på Särökliniken och bett om råd gällande vilken veterinär som är mest lämpad att titta på Mackan med tanke på Mackans historik. Hoppas att jag får ett snabbt svar. Antingen så sitter problemet helt och hållet i SI-leden, eller så kommer muskelspänningarna i högersidan från vänster bak (även om inte Stefan trodde det) eller så är det något annat som spökar. Kan vara bra att få Mackan kollad av veterinär också ifall det är något annat. Fortsättning följer..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: