Mackan hos Stefan Andreasson

Gjorde i ordning Mackan för avfärden till Stefan och upptäckte att transportskydden som jag köpt inte alls passade honom. Typiskt. Det saknas ca 10 cm i längd på bakskydden.. Undrar om det finns extra långa? Får nog kolla upp det.

 

Det tar bara 10 minuter att köra  till hästsimmet i Fjärås från stallet räknat, och det kan man väl kalla lyx när man vet att andra sitter och kör i timmar för att komma dit. I dag slapp vi vänta och det var bara att ställa in Mackan direkt för behandling. Stefan började med att fråga mig hur det var ställt och då fick jag ju berätta om att Mackan hade dunsat i asfalten samt att han inte har orkat med vänstergaloppen riktigt det senaste. Stefan kände igenom Mackan och konstaterade att han hade ordentligt ont i ländryggen och att han var sned i korsbenet. Stefan sa att Mackan har en ligamentsskada i korsbenet (har jag för mig att det var) som behöver behandlas fler gånger. Han ansåg att Mackans problem härrör från korsbenet och han ser ingen anledning till att söka veterinär i dagsläget. Jag berättade också om att Mackan var väldigt öm på vänster sidan från svansroten och neråt, och Stefan konstaterade att han behövde lite chockvågor där också. Mackan fick också chockvågor mitt på högerskinkan, uppe på ländryggen och på båda sidorna av korsbenet samt vid käkleden. Mest troligt är att Mackan också har inflammation i käkleden i och med att han spänner käkarna mycket när han håller på och trixar med tungan, vilket tydligen är väldigt vanligt på hästar. Stefan kunde inte känna något alls i högerbogen, men det kanske inte är så konstigt i och med att Magnus lossade massa konstigheter där för drygt en vecka sedan, och jag har ju dessutom masserat rätt ordentligt där. 

 

Nu blir det två dagar utan ryttare på ryggen för Mackans del och ett återbesök om sex veckor. Undrar om jag skall köpa några Trisslotter och hoppas på det bästa..?

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: