Mycket trav under ryttare.

Det var lite spännande att sitta upp på Mackan i dag för att känna hur han kändes i traven. Visserligen såg han fin ut när jag longerade, men man vet ju aldrig hur det känns att rida. MEN det kändes riktigt bra! Han tappar visserligen bakbenet då och då i skritten, men i traven känns han fin. Det enda som var anmärkningsvärt var att han fixar skänkelvikning undan för vänster skänkel bra men däremot inte undan för höger skänkel. Det måste vara för att han har jobbigt att lyfta och få ut vänster bak, vilket efter omständigheterna inte alls är märkligt. Jag travade rätt mycket i båda varven och jag var noga med att han verkligen skulle gå fram för skänkeln och bjuda bra. Han kändes riktigt spänstig och fin och jag fick verkligen jobba med mig själv för att inte sätta mig ner i sadeln och börja jobba som vanligt eller fatta galopp. Hoppas, hoppas, hoppas att veterinären inte hittar något konstigt som gör att jag måste låta Mackan vila en längre period. Har svårtt att tro det, men man vet ju aldrig..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: