”Fräsch och spänstig”

Tillbringade större delen av dagen med att titta på OS-hoppningen – SÅ kul att se alla dessa ekipage (trots att jag inte är hoppryttare). Jag har ju faktiskt tillbringat en och annan timma på hoppträningar och tävlingar med Amanda, så helt tappad inom hoppningen är jag ju inte. Måste dessvärre meddela att jag skjuter fram ett av mina mål, att hoppa 90 cm på CR, till nästa år, för i år har fokus varit på dressyren. Ett annat mål som jag har haft är att rida en LA:3 med godkända poäng – starten har jag gjort, men det saknas några poäng.. MEN det fixar jag under hösten 🙂

 

I dag red jag Mackan ungefär som vanligt, men med lite mer galopp än vad det har varit sista tiden. Vi skall ju till veterinären i morgon och då kan det väl vara bra att ha ridit ordentligt så att ett eventuellt fel visar sig. Eftersom mitt Pessoa Magic bara har legat hemma och skräpat så valde jag att rida på det i dag och blev faktiskt riktigt positivt överraskad! Mackan var riktigt trevlig på det bettet i dag, så jag ger det en chans till.

 

Nu håller jag tummarna för att veterinären inte hittar något fel på Mackan och att han kan ge en rimlig förklaring till varför Mackan står som han gör. (Lägger mycket vikt fram och ser ut som om han står på en pilatesboll..) Lite beroende på vad som händer så är planen att fortsätta träna för att rida LA:3 med godkända poäng samt att också träna så att jag kan starta LA:4 under nästa år (och då helst våren..). Jag skall också se till att hitta någon som kan hjälpa mig att komma igång med hoppningen (och då helst inte någon som tar hutlöst betalt). Skall sätta mig och skriva ner mina mål och en tidsplan så att jag inte glömmer av under tidens gång.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: