Styrkepass i skogen med Lotta och Häxan.

I dag åkte Mackan och jag ner till Lotta för att få ta del av hennes fina klätterväg i skogen. Jag har så många gånger tänkt att jag skall haka på Lotta med klättringen, men det har aldrig blivit av – förrän i dag. Fantastiskt väder och sensommarvärme – kan det bli bättre?

 

Innan vi kom fram till klättervägen i skogen så fick vi gå en stund på en liten asfaltsväg som bl a går under motorvägen på ett ställe. Trodde att Mackan kanske skulle tramsa lite där eftersom han inte har gått där mer än en gång tidigare, och det var för ett par år sedan, men det var inga problem alls. Efter en liten stund kom vi fram till grusvägen som sakta slingrade sig uppför backarna och in i skogen. Mysigt! Där grusvägen tog slut gick vi in i skogen och trampade runt lite hur som helst: över stockar, runt träd, genom blåbärsris och lingonröda snår. Fantastiskt nyttigt för hästarna. När vi var klara i skogen så gick vi sakta hemåt igen och jag höll Mackan på tygeln och i makligt tempo på vägen ner. 

 

En skogstur av den här kalibern ger bra med energi, och det kan vara bra att ha inför morgondagens jobbstart..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: