Sammanfattning av senaste veckan.

Har haft lite väl mycket som har snurrat i tankarna den senaste veckan, så jag har inte riktigt haft orken till att skriva här. Nu börjar pusselbitarna falla på plats och nu känns det som om jag kan ta tag i det här igen.

 

Inledde veckan med träning för Elin där hon red Mackan i ca 30 minuter innan jag satt upp. Hon fick framför allt känna hur han kändes i högergaloppen när han inte går att rakrikta, men efter en stund så fick hon koll på hur hon skulle rida honom för att lyckas bättre med rakriktningen. Det var inte helt lätt för Elin heller, så att jag inte har lyckats är inte så konstigt. När jag satt upp på Mackan så instruerade hon mig så att jag kom åt honom på samma sätt som hon: stöd på yttertygeln, knacka lite med ytterskänkeln och mota med innerskänkeln. Har för mig att jag skulle leda lite med innertygeln också.. 

 

Dagen efter träningen så var det dags för ett återbesök hos Stefan för koll av Mackan. När jag berättade för Stefan att Mackan hade gått som en ostbåge i högergaloppen tidigare men blivit bättre så gick han fram till högerbogen och konstaterade att Mackan var spänd i en musker framme på bringan, vid övergången till halsen. Precis där jag hade känt veckan innan att han var spänd och därför också masserat med liniment! När jag berättade för Stefan att jag hade masserat den muskeln så sa han att det nog var därför som det inte var värre än vad det var. I det läget kände jag mig riktigt nöjd över att jag hade lokaliserat rätt muskel 🙂

 

Efter besöket hos Stefan så fick det bli tre dagar utan ridning, så jag passade på att jobba lite mer, fixa middagar hemma samt åka en sväng till Marstrand med Håkan och Amanda. Vi var på fotoutställningen Balls and bulldust (Håkan Ludwigson). Såååå fräcka bilder! Det roliga var att Amanda, som är fotointresserad, sa att hon i och med den här utställningen hade fått en ny favoritfotograf, och då berättade maken för henne att utställaren faktiskt hade fotograferat Amanda vid ett tidigare tillfälle då de gjorde en Porsche-reklam. ”Oj!” sa Amanda, ”är det HAN?” Lite kul, faktiskt. Vi passade också på att gå en sväng på Marstrand eftersom vädret var helt underbart. En riktigt mysig dag 🙂

 

Lev väl och titta gärna på länken! 

http://www.agentbauer.com/photographers/hakanludwigson/balls-and-bulldust

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: