Tiden rinner iväg!

Då var det äntligen dags att sitta upp på Mackan igen efter några dagars vila för honom. På söndag är det tävling och då skall jag rida LB:3 och LA:3 så det vill till att få ihop ridningen den här veckan. Jag har inte ridit LB:3 sedan förra sommaren så jag tillbringade gårdagens kväll med att sitta och titta på YouTube för att lära mig programmet, vilket fungerade riktigt bra. Jag är nog rätt visuell i min lärstil..

 

Skrittade fram extra länge och passade på att skritta igenom LB:3 för att se om jag kom ihåg vägarna. I stora drag satt det, men jag mindes inte riktigt ifall det var travökningar/skritt/mellangalopp direkt efter hörnpasseringen eller ej. Får kolla upp det lite extra noga tills nästa gång jag skall rida delar ur programmet. Ville testa att rida igenom programmet precis så som det skall vara med gångarter och allt, men tyvärr missade jag lite i uppvärmningen och var alldeles för tidig på programridning och borde varit mer noga med att ha honom mellan hand och skänkel innan jag började med programmet. Följden blev att han var lite tjafsig i munnen och inte riktigt med på noterna. Måste träna mer på det under kommande vecka.. Det blev mest skritt och trav i dagens ridpass, så galoppen tar vi i morgon.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: