Oj! Mycket att träna på..

Efter gårdagens goa känsla i slutet av ridpasset så såg jag verkligen fram emot dagens ridpass. Bytte bett och red på bridongbettet istället för det i järn och sötmalm. Tycker att jag måste ta alldeles för mycket i munnen på Mackan inledningsvis, men allt eftersom han blir mer lösgjord så räcker det med lättare förhållningar. Han lägger fortfarande tungan över bettet / drar upp tungan så att bettet ligger på lanerna, och det är väl det som gör att han inte är så påverkbar. Jag misstänker att det finns de som undrar vad jag håller på med när jag får göra brutalhalter, men jag har faktiskt inget val eftersom han fullständigt struntar i när jag tar i tyglarna – han fortsätter bara att promenera framåt. När jag har gjort några bestämda halter så är det ungefär som om han tänker ”Jaha, är det så här du menar” och lyssnar då bättre. Tröttsamt.

 

Hann med rätt myckt under dagens ridpass, men fick tyvärr inte uppleva samma härliga känsla som i går. Skall testa att byta tillbaka till det andra bettet för att se om det gör skillnad.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: