Hur svårt kan det vara??

Måndag och arbetsdag. Längtade till stallet hela dagen och var riktigt nöjd när jag fick lämna jobbet och åka till stallet. Tänk vad härligt att göra samma sak 365 dagar om året och ändå tycka att det är lika roligt varje dag! Det är livskvalitet. Visst finns det väl dagar när jag tänker att det hade varit skönt att bara kunna åka hem och slänga mig på soffan, men de dagarna är lätt räknade.

 

Eftersom jag inte alls var nöjd med gårdagens träning på LB:3 så gjorde jag analysen att jag måste rida fram bättre och verkligen ha Mackan mellan skänkel och hand innan det är dags att ge mig på ”riktig” ridning – OCH hur svårt kan det egentligen vara att få tlll 10-meters volter?? Eftersom det var rätt svårt så fick det bli lite extra volter i dag – efter en ordentligt framridning. I slutet av ridpasset så kändes Mackan riktigt fin och lyssnade riktigt bra på både skänkel och hand och det var lätt att variera tempo mm. Härligt känsla! Inte nog med att det kan vara svårt att få till 10-meters volter – det är också svårt att ha med den goa känslan in på banan när det är tävling.. Det är väl bara att tävla på och så småningom så kommer väl rutinen på det också. I september har jag tävling tre av fyra helger (om Mackan behagar hålla sig fräsch). Det skall bli kul!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 75

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: