Inte alls som jag hade tänkt mig!

Fredag och dagen före tävling, vilket innebar extra fix i stallet. Tur att jag slutar tidigt på fredagar 🙂 Tanken var att jag skulle rida igenom Mackan ordentligt (utan att för den skull rida ihjäl honom) och avsluta med att skritta av rätt länge, men den planen sprack redan under uppvärmningen.. Lagom när jag hade skrittat och travat lite så kom det massa vuxna och barn ner till manegen. Det visade sig att unghästarna som har gått på bete skulle åka hem just under mitt ridpass och alla skulle passa på att fika i samband med det. Unghästarnas hage ligger bakom manegen och Mackan kunde inte alls fokusera sig på mig utan spände sig ordentligt så snart han hörde att det hände saker utanför. Fick strunta i galoppen och skritta tills dess att den ena unghästen var lastad och hade åkt. Under tiden de lastade den ena så gick den andra unghästen inne i manegen och var lite allmänt uppjagad av situationen, och det gjorde att jag inte kunde rida på som tänkt (med hänsyn tagen till unghästen) så jag skrittade ytterligare ett tag. När både hästar och människor väl hade lämnat manegen och lugnet återigen infunnit sig så var det inte så mycket tid kvar till ridning, så jag red igenom LA:3 en gång och gjorde om ett par moment som inte kändes så bra och efter det var det dags att gå upp till stallet för att knoppa, putsa mm. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 80

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: