Bättre än sist :)

Då har vi ridit KM, Mackan och jag. Med tanke på gårdagens ridpass så hade jag väl inga större förhoppningar om att det skulle gå bra.. Först stressade jag i stallet med mockning, mat, knoppar och annat eftersom jag var rädd att jag skulle bli sen. Jag hade faktiskt gjort en lista med både tider och sysslor, men den glömde jag givetvis hemma. Som tur var så flöt det mesta på och jag kom iväg i tid. 

Amanda mötte mig på FRK och hjälpte till som den mästerhästskötare hon är. Underbart! När jag skulle sitta upp så märkte jag att dragkedjan på vänster stövel hade gått sönder. Ve och fasa! Fick lämna över hästen till Amanda och försöka lösa problemet med stöveln så gott det gick. Skit också! Det måste ha kommit gruskorn i dragkedjan, men efter ett antal dragningar upp och ner så lyckades jag få den att stänga sig men så fort jag hade benet i så gick den upp igen. Hur kul är det på en skala? Kämpade på ett tag till med den och fick till slut igen den även när benet var i stöveln och Amanda fick kila och hämta en pall till mig så att jag kunde sitta upp på fläcken där jag stod, för vem vågar promenera iväg med ett par sådana stövlar?

På framridningen var Mackan riktigt spänd och ville inte alls lyssna på förhållningarna. Han gick på som värsta ångloket och jag insåg att det bästa jag kunde göra var att fatta galopp och låta honom rulla på ett tag. Efter galoppen så lugnade han ner sig något, men han var inte helt med på noterna. Red lite förvänd galopp, lite skänkelvikning och övergångar innan det var dags att gå in på banan. När jag väl stod vid porten så tänkte jag att det nog skulle fungera rätt bra i dag eftersom Mackan släppte rätt bra till slut på framridningen. (Inte alls som i gårdagens ridpass.) Väl inne på banan så tog hans energi slut. Jag fick driva som en gnu för att få fram honom och det var svettigt värre. Trots det så fick vi bättre poäng än förra helgen då vi var i Hermanstorp. Kul! Hade två 5:or i programmet och resten 6:or och 7:or. Det samlade intrycket löd: ”Ser ej helt lösgjord ut. Visa tydligare övergångar. Ga bra tempo. Fina vägar.” 

Jag vet vad jag måste träna mer på och det kommer vi att göra under vinterhalvåret så att vi är redo för en ny säsong till våren. Ser fram emot allt! Skall bara försöka hitta ett bett som han trivs med..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Frillesås Rid o KK
Typ av tävling: Klubb
Domare: Annika Jönrup
Klass: LA:3 2003
Procent (heltal): 61
Procent (decimal): 61
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: