Denna J-A tunga!

I dag red jag samtidigt som Elin, min tränare. Wow! Det ser så jäkla bra ut och det är nästan så att jag får komplex.. MEN samtidigt så får jag ju intala mig att hon är betydligt mer rutinerad än vad jag är och att jag är på G.. 🙂

Kände direkt i uppvärmningen att Mackan satt fast i vänster mungipa på grund av att han knöcklade ihop tungan där. Nu har ridningen fungerat riktigt länge trots problemet med tungan, men i dag var det inte roligt. Det gick inte att ställa honom åt vänster och han släppte inte för vänsterskänkeln heller, trots att jag var på som en igel. Jag VET att jag måste vara lugn, men i dag höll jag nästan på att koka över av frustration. Det är så otroligt svårt att rida när han sitter fast! Följden av det här blev också att han gick som en banan på rakt spår i högergaloppen igen. Jag försökte att rida skänkelvikningar, öppnor, volt i vänster varv och då med extra innerskänkel. Till slut galopperade jag på volten i höger varv och ställde växelvis inåt och utåt och då blev det lite bättre, så då avslutade jag.

När jag kom upp till stallet igen så kollade jag lite extra på Mackans bogmuskler och jag tyckte att han var aningens mer svullen på höger sida, så då fick han lite massage där. DET tyckte han var skönt! Jag får se till att vara riktigt ihärdig med massagen och liniment så kanske det blir bättre.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: