Återställd = sulorna av.

I dag var det hela nio veckor sedan som Mackan fick skor sist. Tiden går så himla fort och hans fötter har varit riktigt fina, så jag har inte riktigt tänkt på det där med skoning – förrän i förra veckan. Då slog det mig att det nog var ett tag sedan.. Kollade i kalendern och insåg till min fasa att veckorna bara har rullat på utan att jag hade beställt någon ny tid för skoning. Som tur var så kunde Kjell komma relativt fort och jag är glad att skorna har suttit så bra som de har gjort. För Kjells del var det bara positivt att det hade gått så många veckor och att Mackans fötter var hela,för då hade han mycket mer material att arbeta med. Resultatet av det hela blev att han kunde justera Mackans vänster framhov så att den blev lika hög i trakten som den högra och på så vis kunde han också ta bort kilsulan på vänster fram. Nu hoppas jag bara att hovarna håller sig lika fina fortsättningsvis. Så här bra som hovarna är nu (i kvaliteten) har de nog inte varit sedan Mackan fick skor för första gången. Härligt!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Kjell Reimertz
Beskrivning: Nya skor på alla fyra fötter och sulorna av.

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: