Kiropraktor och nya stela stövlar.

Nu har Mackan fått vila i ungefär en vecka eftersom han inte har varit helt okej i högerbogen. Jag försökte fixa en tid med kiropraktorn tidigare i veckan men han hade inte tid förrän i fredags, så då fick det bli vila istället. 

Magnus, som kiropraktorn heter, kollade Mackan och konstaterade att det var lite konstigheter både här och där i Mackans kropp. Han fixade till både ländrygg, bog, vänster bakben samt revben på vänster sida och efter det fick det bli en kortare promenad för att Mackan skulle få röra på sig lite. Både lördag och söndag fick bli promenaddagar istället för riddagar, men vad gör man inte för sin häst? 

I dag var det dags att sadla igen och jag kan lova att det inte var någon skön känsla att sitta i sadeln igen. Det stramade som tusan i mina ljumsklar och jag satt som en anka med värsta putande rumpa innan kroppen hade blivit varm och svankryggen försvann. Usch och fy! Dags att börja löpträna igen och stretcha ordentligt efter..? Skulle tro det! Att jag red i mina nya ridstövlar gjorde ju inte saken lättare.. Märkligt att det kan påverka ridningen så himla mycket. Jag kände mig som värsta nybörjaren och visste knappt var jag hade mina skänklar. Jobbigt!

I dag red jag bara lite light och det blev mest skritt och galopp och Mackan verkade uppskatta lite arbete igen. Nu längtar jag tills dess att jag har stretchat ut mina ljumsklar ordentligt och ridit in mina stövlar så att jag har koll på läget igen. Hoppas att det inte dröjer så länge..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: