Omotiverad :(

I går fick Mackan vila och i dag fick han också vila. Egentligen skulle jag ha ridit i dag men jag känner mig så oerhört omotiverad och det var lätt att hitta en förklaring till varför jag inte skulle rida i dag: bra med två vilodagar mellan två ridperioder om tre dagar vardera istället för att han skall gå fyra dagar i sträck innan kiropraktorn kommer. Mackan är ju inte helt ok i bogen och då gör det säkert inget att han tar det lite lugnare.. (Funkar den orsaken?)

 

För att hitta lite motivation så har jag suttit och tittat på vårens tävingar, läst på Hippsons sida, läst andras bloggar och letat kandar, men det är typ inget som hjälper just nu. Nästa helg är det kurs i mental träning och det kanske kan ge mig en kick framåt. Jag misstänker att det är ett kandar och lite träning som kan ge mig en skjuts, för jag måste nog ha något att träna på för att känna motivation och inspiration. Just nu känns det som om allting bara står still – det händer ingenting. Trist.

 

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: