Faktiskt lite kul i dag :)

Åkte ner lite tidigare till stallet eftersom Anna behövde hjälp med att ta in hästarna. Vet var nästan alla hästar står, men stallkamraten Christina har fyra hästar som jag aldrig lär mig vem som är vem och vem som står var. Fick som tur var lite hjälp av Madde som kunde hjälpa mig att identifiera dem.

 

Min töm har kommit tillbaka, och det var en som hade råkat ta fel och hängt den på ett helt annat ställe. Frid och fröjd i sadelkammaren alltså. Trots tömmen så satsade jag på ridningen i dag 😉

 

Dagens ridning innebar rätt mycket skritt, nägra skänkelvikningar, öppnor och en del galopp. I slutet av passet så testade jag samlad skritt med några bakdelsvändningar också. Faktum är att det var rätt kul att rida i dag. Till och med stövlarna kändes bra i dag! Det enda som störde känslan var att Mackan satt fast i vänster mungipa – som vanligt. Försökte att tänka förbi det och rida på, men när jag skulle rida öppna och göra bakdelsvändingarna så blev jag trött på att han inte släpper igenom. Får tänka vidare och se hur jag skall hitta en väg ut ur det här..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: