Har redan märkt en förändring :)

Jobbade med hög intensitet ända in i det sista i dag. Fixade en till YouTube-kanal och en sida på Google Site så att jag kan lägga in filmer och länkar som eleverna kan titta på när det passar dem. Vi har mycket arbetspass på vår skola och knappt några ”vanliga” lektioner och då kan det vara bra att nå eleverna ändå. Det var riktigt kul att fixa och trixa med det! Jag har dessutom gjort en genomgång av vårt språks historia (version light) i Photostory och lagt upp på YouTube, så nu är det fritt fram för eleverna att börja jobba! Självklart har de andra saker att göra också, men det här är en början till något nytt. 

 

Lätt i sinnet kom jag till stallet och förberedde mig för ett pass i manegen. För att slippa höra när Mackan slår ihop bakbenen så lindade jag honom i dag, och det gjorde susen. Inte ett ljud från bakbenen. (Jag brukar bli lite störd av det ljudet eftersom jag tänker att han inte är igång med bakbenen ordentligt eller att han slarvar med sina bakben.) Red på kandaret i dag och bad Elin kolla betten, och hon tyckte att jag ev kunde sänka stången ett hål. När jag skulle göra det så såg jag att det inte fanns några fler hål att använda, så det blir till att göra ett par nya. Frågan är om Mackan har stort huvud eller om tränset är lite litet för att vara Full?

 

Tre bra saker i dag:

1. Det var roligt att rida.

2. Jag var extra medveten om min spänningsnivå (även om jag inte direkt kunde påverka den).

3. Mackan var duktig och samarbetsvillig.

 

Att förbättra:

– Ha en bättre plan för mitt ridpass och hålla mig till den.

 

Redan ett par dagar efter kursen så märker jag en förändring hos mig själv: Jag är mer medveten om ett antal saker som jag arbetar aktivt på att förändra – och det är bra!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: