Svårt att hitta tre bra saker..

Då var det dags att sitta upp igen efter några dagars vila. Tränsade med kandaret och förvånades över hur lugn Mackan var i munnen. Knappt något gapande alls. Det hade varit träningar i manegen för Karin Öljemark nästan hela dagen, så jag tänkte rida när de var klara i manegen. Tyvärr hade jag missat att Anna skulle ha hoppträning för Hanna.. Ja, ja, det är bara att rida ändå. Tur att de inte är fler som hopptränar, för är det bara en som skall hoppa så går det ju lätt att samsas om utrymmet. 

 

När jag tänker tillbaka på kursen i mental träning så har jag svårt att göra dagens läxa: hitta tre bra saker och bara en som behöver förbättras. Jag kan lätt lista upp 10 saker som kunde varit bättre.. och inte hitta en enda som var bra. MEN det tänker jag inte göra! 

 

Bra saker:

1. Jag red fast det var hoppträning.

2. Mackan accepterade betten rätt bra.

3. ….

 

Behöver förbättras:

1. Mitt koncentrationsläckage.. (hoppning, fick hålla undan och vara mer fokuserad på hoppryttaren än på mig själv och Mackan blev rädd när den stora vita hästen dundrade förbi nära honom.)

 

Trösten i det hela var att jag inte skulle göra något särskilt i dag, bara röra lite på Mackan och låta honom känna på kandaret. Nästa gång skall jag ha bättre koll på vad det är för aktiviteter i manegen..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: