Städdag och ny transport!

9.00 vad det samling i stallet för gemensam städning. I stort sett alla var där och det fejades och skurades över allt. Hela stallet luktade såpa! Som vanligt tog allt mycket längre tid än jag trodde.. Sa till maken att jag nog skulle vara hemma till 14-tiden, men det var jag ju inte. Vid 14-tiden tog jag in Mackan för att börja fixa honom inför dagens ridpass i manegen. Först trodde jag att alla skulle rida samtidigt, men så blev det absolut inte! Jag var nämlingen ensam. Lyx! Fortsatte arbetet med skolorna, övergångarna och formen även i dag. Det vill ju till att inte glömma av vad det hela handlar om.. 

 

Tre bra saker i dag:

– Det var enklare att hålla reda på tyglarna.

– Övergångarna blev bra (-de flesta i alla fall).

– Red öppna i galopp på långsidorna, mest för att få loss honom i vänstersidan, och det fungerade riktigt bra och var riktigt kul!

 

Att förbättra:

– Ha en mer genomtänkt plan för min ridning.

 

I dag ringde jag till han som säljer Humbaur i Kungälv och sa att jag slår till på det demoexet som vi tittade på härom veckan, så nästa helg åker jag till Kungälv och byter in min gamla Opus och kör hem med ett nästan sprillans nytt Humbaur Pegasus. Som jag har längtat efter en ny transport!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: