45 minuters skritt med aktivt arbete.

Blev lite senare till stallet i dag än vad jag hade tänkt mig eftersom jag hade några utvecklingssamtal på eftermiddagen, men det gjorde inte något i och med att jag hade planerat för en ”mellandag” med Mackan. Vila i går och tandläkaren i morgon, som innebär ytterligare en dag med vila. 

 

Red på vanligt tredelat, lite tjockare, bett med fasta ringar i dag och skrittade enbart. Det var en aktiv skritt med 10 m volter, skolor, skänkelvikningar och halter. Försökte få Mackan att släppa bettet i vänster sida och upptäckte att han gjorde det mycket lättare om jag lättade ordentligt i vänsterhanden för att därefter ta kontakt igen. På det stora hela så fungerade det riktigt bra och både jag och Mackan var nöjda med dagens skrittpass. 

 

Tre bra saker:

– Jag hade en plan i dag och höll mig till den. (Kan bero på att jag var ensam i ridhuset..)

– Mackan kändes ”fin” i munnen och var eftergiven även i vänster varv (för det mesta).

– Jag tänkte på spänningsgraden i kroppen och försökte tänka mig olika grader av spänning.

 

Att förbättra:

– Borde ha ridit lite längre, men kände att jag var tvungen att åka hem och sätta mig med jobbsaker.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: