Christer Korpe fixade tänderna.

Jag har haft lite dåligt samvete för att jag har gått lite över tiden vad det gäller koll av Mackans tänder. Det var nog 12 månader sedan som jag var iväg senast och egentligen skulle det nog bara varit 10 månader mellan kontrollerna. Den här gången åkte jag inte ner till Janne Hagström i Halmstad utan hängde på när det var flera i stallet som skulle ta dit Christer Korpe. Christer har ju gott rykte, så jag skippade en dags tjänstledighet och resa till Halmstad och stannade på Ligården istället. 

 

Christer konstaterade att Mackan hade rejäla hakar (vilket jag redan visste), han har årstidsringar (?), vassa kanter och några sår i kinderna. Det är första gången som han har sår i munnen, men jag är inte förvånad i och med hans tandstatus. Christer fixade till så mycket han kunde, men jag skall på ett nytt besök om 7-8 månader så att han kan fixa till det ännu bättre. Nu skall jag rida med remontnosgrimma eller utan nosgrimma i några veckor så att såren kan läka ordentligt. Även om jag inte drar åt nosgrimman hårt, så fxar nog Mackan trycket själv i och med att han går och spänner käkarna. Det bästa vore nog om jag inte hade någon nosgrimma alls, men det får nog bli en remont så att bettet ligger still. 

 

Har haft kontakt med Paula Torgersen och hon kanske kan hjälpa till att komma på en bra bettlösning till Mackan. Eventuellt så kontaktar jag Ridsport i Kungsbacka så att vi kan ha en bettprovning på Ligården. Det vore intressant.

Kolla haken!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: