Svårt att hitta tre bra saker i dag.

I dag red jag på det tvådelade Pessoa Magic men tyckte inte alls att Mackan gick lika bra på det i dag som tidigare. Det går lite upp och ner med betten. Ibland är det riktigt bra och ibland inte alls bra. Jag försökte tänka på det som Karin Öljemark sa till mig på träningen: lys vägen med lampan i bröstkorgen och placera bettet mitt över linjen som du skall rida. Det hjälpte inte riktigt i dag.. Mackan var stel som en pinne i vänstervarvet och det var som förr i tiden när jag fastnade i en enda lång dragkamp. Försökte dock att lätta i vänsterhanden ofta och det hjälpte för ögonblicket, men jag kan ju inte rida med helt lös innertygel!? 

 

När jag hade ridit klart så pratade jag lite med några i stallet och fick hjälp med att hitta bra saker i dagens ridning (för jag kunde inte komma på någon alls):

1. Högervarvet fungerade bra.

2. När jag red öppna i slutet av ridpasset så fungerade de riktigt bra i båda varven.

3. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: