Fräsch och samarbetsvillig!

Hoppsan! Redan måndag och första arbetsdagen sedan 20/12.. Tiden går alldeles för snabbt. I dag hade vi inga elever, så det var lugnt och vi fick mycket gjort. I morgon fylls lokalerna av ungdomar igen och det skall bli riktigt roligt att träffa dem igen. Satt kvar ganska länge med en beställning men kom iväg i tid så att jag hann rida i alla fall.

 

Jag trodde att Mackan skulle vara lite mör efter gårdagens rusch i longeringen, men det var snarare tvärt om – han var riktigt fräsch och fin! Han kanske behövde ruscha av sig lite för att få utlopp för all energi, och nu känns det som om det är läge för att börja rida ”på riktigt” igen efter muskelbristningen, all massage och liniment.

 

Dagens ridpass innebar mest skritt och joggning i trav med inslag av travbommar. Inser att jag bör träna mer på bommar eftersom det både är nyttigt och att Mackan tycker att det är roligt.

 

Tre bra saker i dag:

1. Jag hade bra fokus på både överliv och händer.

2. Massage, liniment och stretching verkar ha haft positiv effekt.

3. Jag fick loss Mackan i vänster varv genom att lätta i tygeln då och då.

 

Att förbättra:

Öka intensiteten och lägga mer tid på ridpasset.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s