Go känsla!

Lördag och underbara sovmorgon! I love sovmorgon.. Vaknade visserligen 04.30 av att en hund gnällde och att jag hörde röster. Märkligt. Trodde först att det var Amandas hund som gnällde och höll Amanda och hennes kompisar vakna, men insåg ganska snart att det inte var en valp som gnällde. Upp ur sängen och på med morgonrocken för att se vad/vem det var och det visade sig att det var Berit som behövde gå ut. Kunde det bero på pistagenötterna (med skal) som hon satte i sig i går kväll? Förmodligen.. Gick och la mig igen för att sova vidare.

 

Efter en go sovmorgon så var det dags för lååååångfrukost. Underbart! Det är nog det bästa med helgerna – att kunna sova lite längre och äta frukost i lugn och ro med maken, dator och tv som sällskap. När frukosten hade sjunkit ner så drog jag på mig löparbrallorna och stack ut en sväng i Kungsbackaskogen och jag var faktiskt ute i 45 minuter (mestadels joggning och rask promenad i de brantaste uppförsbackarna). Såååå skönt! Stretchade och slappade en liten stund innan det var dags för en skogspromenad med hundarna, vilket också var skönt. Svettig och ofräsch ställde jag mig i duschen för att fixa till mig något för att därefter åka till stallet. Känns faktiskt lite märkligt att duscha precis före stallet, men om jag inte gör det så vet jag att jag fryser extra mycket och det är ju inte skönt. 

 

I dag red jag på Jennys bett igen och det kändes bra även i dag. Det var bara vid några korta stunder som jag anade att Mackan låste fast bettet med tungan, men när jag då lättade i vänsterhanden så släppte han rätt bra. Fokus i dag var mycket galopp, och vi gjorde så gott vi kunde bland övriga ekipage som var i manegen samtidigt som oss. En longerade, en nästantömkörde och en skrittade runt. Nöjd med dagens ridpass oavsett!

 

Tre bra saker i dag:

1. Mackan kändes pigg och fräsch.

2. Jag var mer målmedveten gällande mina vägar.

3. Jag red som jag hade tänkt – mycket galopp.

 

Att förbättra:

Vet faktiskt inte i dag..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: