Läge för blodtransfusion..?

I dag fick Mackan sina fötter fixade och när jag kom till stallet så trodde jag nästan att det var läge att ge Mackan en blodtransfusion eftersom det var en stoooor blodfläck på stallgången. Med stoooor så pratar jag om nästan 1 kvadratmeter. Kjell hade tydligen tagit lite mer än han hade tänkt och då började Mackan att blöda, och i det läget blev Kjell lite sur på sig själv eftersom han egentligen inte hade tänkt att ta så mycket i och med att Mackan har lite ”klena” fötter. Kjell hade tydligen svårt att få ordentligt fäste i hovarna och det blev lätt sprickor. Undrar vad det kan bero på? Vanligtvis så smörjer jag hovarna med matolja, men det har jag inte gjort nu i och med att det har varit så kallt.

 

Även om Kjell inte var nöjd med sin insats i dag så måste jag säga att Mackan är ovanligt fin i sina fötter nu efter det att Kjell har skott honom ett antal gånger. Jag får ge mer Steele Joint och smörja med olja igen så kanske de blir ännu bättre.

 

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC
Utfört av: Kjell Reimertz

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: