Fulklippning!?

Fredag igen. Jobbade som vanligt och skulle klämma in både ridning och klippning av Mackan på kvällen och därför fick det bli ett skrittpass i dag så att han inte skulle vara svettig när det var dags för klippning. Glömde sporrarna i sadelkammaren och det var inte roligt att rida utan.. Mina ben är så långa så jag får ingen bra kontakt med skänklarna, bara med översta delen av vaden. Från häl till Mackans kropp är det minst 15 cm (enligt Helene som kontrollerade) och om jag skall ”knacka till” Mackan med underskänkeln så måste jag dra in benet väldigt långt och då får jag en konstig vinkel. Med mina långa sporrar så blir det lite lättare att komma åt honom.

Skrittade mest runt och fick inte till det särskilt bra i och med att jag inte kom åt honom så som jag brukar, så jag red nog bara i 40 minuter. Klockan gick fort och jag ville hinna klippa Mackan i och med att det är Elin-träning lördag morgon och då lär han bli ordentligt svettig om jag inte får bort lite päls. Först hade jag tänkt att klippa hela hästen, men för att spara tid så fick det bli den halvklippning som jag har gjort tidigare. Det var bara att följa de tidigare linjerna så det gick rätt fort. Jag drog några spår bak på bakbenen också i och med att han svettas rätt mycket där, så nu har han en halvnaken rumpa från knät och till svansroten. Rundade av kanterna lite och blev lite full i skratt när jag så att jag hade prickat formen på ländtäcket precis. Inte särskilt snygg klippning, men den fyller alla gånger en funktion. Vi skall ju ändå inte ut och visa oss för folk just nu.. 😉

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: