Inga kompromisser i dag :)

Söndag. Sovmorgon. Långfrukost. Härligt! Ingen tidig träning i dag inte.. 

I dag var jag inriktad på att inte köra samma stil som jag brukar när jag rider, d v s inga kompromisser i dag. I dag var det jag som skulle tala om var skåpet skulle stå och Mackan skulle snällt få rätta in sig i ledet. Jag hade mer fokus på mina vägar och jag tänkte (nästan) hela tiden ut i förväg var jag skulle rida och vad jag skulle göra. Det var mycket enklare i dag eftersom jag var helt ensam i manegen. Bara jag, Mackan och radion. Skönt. Inledningsvis så kände jag att jag verkligen red på gårdagens träning, för Mackan var riktigt fin och tog både förhållningar och skänkel riktigt bra. Efter en stund så fastnade han med tungan igen och jag fick jobba lite extra för att få honom eftergiven i vänster sida. Jag hade lagt fram tre upphöjda travbommar som jag red över i slutet av ridpasset, och dem tog vi riktigt bra i dag. Fyra fötter + 10 cm är alldeles lagom avstånd för vår del.

På det stora hela så är jag riktigt nöjd med dagens ridpass, och det känns som om jag/vi har tagit ett steg i rätt riktning.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: