Fräsch häst!

Var i stallet tidigt på morgonen och blev förvånad över hur många det var som redan hade kommit. Några skulle iväg på tävling och några var nog bara morgonpigga. Jag valde att rida i manegen även i dag för att följa upp och fortsätta i samma bra känsla som jag hade i går kväll. Arbetade med övergångar och tempoväxlingar i traven och Mackan gick riktigt bra i dag också. Han kändes fräsch och var helt med i samma koncentrationsbubbla som jag var i. Han lyssnade riktigt bra och det var sååå roligt att rida. Avbröt faktiskt när det kändes som bäst och både Mackan och jag kunde lämna manegen med en riktigt go känsla. I love him!

Åkte hem för att röja och städa inför kvällens firande av Amandas 20-årsdag (som egentligen var förra helgen när vi var sjuka..) Hundarna fick gå ut i hundgården så att jag kunde dammsuga och torka golven ordentligt. Amandas valp kissar ju inne titt som tätt och min systers hund har en benägenhet att kissa där andra hundar har kissat – även om det är inomhus. I annat fall hade jag aldrig behövt torka golven före en middag med gäster. Det skall bli så skönt när vädret blir bättre och hundarna kan vara ute i hundgården på dagarna och inte hårar och skitar ner så mycket inne. 

 

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: