Aningens bättre?

Tillbringade dagen på div III som lagledare. Det gick inget vidare för laget men vi hade en trevlig dag ändå. Det är faktiskt väldigt skönt att kunna vara på tävling utan att vara den som skall tävla 🙂 Har dessutom strukit mig från tävingarna på klubben 6/6 för säkerhets skull och hoppas verkligen att vi kan komma till start så småningom.

 

Fixade stallet och Mackan på hemvägen och i dag gick jag ingen promenad med Mackan utan gick istället i paddocken eftersom jag var nyfiken på om sprutorna har börjat göra verkan. Jag vet inte om jag inbillade mig, men jag tyckte nog att det såg aningens bättre ut. Håller tummarna allt vad jag kan för att det här skall bli bra. Några dagars promenad till och därefter blir det lättare ridning/tömkörning. Hoppas, hoppas, hoppas..

 

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s