Pendlar mellan hopp och förtvivlan..

Jag har försökt att sätta mig in i problemet med neurologiska skador, men det är så många olika och varje häst jag läser om har ju olika symptom och olika grader av symptom. För det mesta så kan jag hålla modet uppe och känna att ”visst sjutton skall vi fixa det här”, men andra stunder kan jag bara gråta eftersom prognosen inte alls ser bra ut. Min senaste teori är att mackans inflammation och svullnad i halsen kan bero på något annat, alltså vara av sekundär art. Kanske kan det vara så att han har belastat högerbogen på grund av en skada bak och att det därför har blivit inflammerat? Skall ringa veterinären och höra mig för. Skam den som ger upp..

I dag ringde Mackans uppfödare och hon hade pratat med sin veterinär i sin tur. De sa att det enda jag gjorde i och med kortisonsprutorna var att köpa mig extra tid, och så kanske det är. Vem vet? Efter det samtalet dippade jag rejält och insåg att min tid med Mackan kanske inte blir så lång som jag hade hoppats på från början. Ledsamt. Så i dag har jag växlat mellan hopp och förtvivlan, men jag tänker ändå inte ge upp. När det har gått två veckor efter behandlingen så kommer jag att sätta in laserbehandling av området där svullnaden är. Förhoppningsvis kan det göra att svullnaden går ner och att han kan bli bättre, och om han blir det så tänker jag be om en noggrann koll av bakkärran för säkerhets skull. Håll tummarna!

 

Lev väl!

 

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: