Dagens benställning :/

Satt kvar ganska länge på jobbet i dag – jag har ju liksom ingen brådska eftersom jag inte rider Mackan nu och tiden i stallet är nerkortad med ca 60 minuter. Lite trist, men jag får försöka se det positiva i det här: mer tid över till annat som t ex Friskis och Svettis. Skall bara få upp mitt blodvärde något så att jag orkar ett pass utan att svimma. Tuggar järntabetter, B12, folsyra och dricker Blutsaft – det borde väl göra någon nytta? 

 

Mackan ser riktigt snygg ut i sin korta man, men benställningen är inte lika snygg.. I dag bokade jag tid hos Husaby Hästklinik och fick en tidig tid på dagen så att de skall ha hela dagen på sig för detektivarbetet. Det låter lovande. Vi skall dit 10/7 och då är också equiterapeuten Charlotta på plats, och hon lär vara riktigt duktig. Jag hade kunnat få en tid tidigare, men jag vill gärna ha tillgång till Charlotta. Hittar de ingenting på Mackan så tror jag att jag ställer av honom i 6-12 månader för att se om det kan hjälpa. Håll tummarna för att de hittar något som går att åtgärda, eller i annat fall att de inte hittar något alls.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: