Laserbehandlingar och framtida planer.

Nu har Mackan fått ytterligare två laserbehandlingar av Elin, en i fredags och en i lördags. Nu skall vi avvakta ett litet tag och jag vet inte om det är tänkt att vi skall göra några fler behandlingar före besöket på Husaby Hästklinik. Elin och henns man, Magnus, var på Husaby i onsdags och följde Charlotta Lindgrens arbete under en dag. Chalotta är equiterapeut och en av anledningarna till att jag vill åka till Husaby, så det är ju riktigt bra att Elin går på kurser för Charlotta. Fint att ha bra hjälp på hemmaplan. Elin hittar man på http://www.totalhorsecare.se/

Eftersom jag inte kommer att rida före besöket på Husaby så har jag bestämt mig för att köpa ett sommarkort på Friskis&Svettis och träna tre dagar i veckan. Förhoppningsvis hinner jag bygga upp lite kondis och styrka innan det är dags att sätta mig på hästryggen igen. Förhoppningsvis blir det då på Mackans rygg.. Jag har tänkt över olika alternativ och kommit fram till följande:

1. Om de hittar något som inte är behandlingsbart och Mackan aldrig kommer att kunna fungera som ridhäst igen så är det inget att göra och då får jag vara beredd på det värsta.

2. Om de hittar något som är behandlingsbart så får jag följa veterinärens rekommendationer och hoppas på det bästa.

3. Om de inte hittar något som kan förklara Mackans ”problem” så kommer jag att ställa av honom i 6-12 månader och då helst i något liknande Active Stable. Efter vilotiden blir det igångsättning och förhoppningsvis fungerar han då bra.

Nu är det bara att roa mig så bra jag kan utan ridning ett tag framöver och passa på att pyssla med och pussa på min häst riktigt mycket.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: