Kiropraktor.

I dag fick Mackan första behandligen efter det att vi var på Husaby Hästklinik. Då behandlades han med kortison och inte med kiropraktik eftersom man tydligen inte skall göra det vid ett och samma tillfälle. Magnus började med att läsa de papper som jag fick med mig från Husaby och jag fick också berätta vad de hade sagt där. Efter det så kände han igenom Mackan och fokuserade sig på manken och högerbogen. Han sa att Mackan var spänd och lite trång/knipt i högerbogen, vilket kan förklara att han tidigare har fått cirkulationsstörning i högerbenet. Mackan tyckte att det mesta av behandlingen var ok, men när Magnus skulle stretcha frambenen bakåt så protesterade Mackan en del. Avslutningsvis så behandlade Magnus med laser – både på halskotorna, biceps och boglederna. Hoppas att det hjälper lika bra den här gången. Jag skall tillbaka till Husaby 21/8 och har bokat in Magnus ytterligare en gång innan dess.

Nu har nedräkningen inför flytten av Mackan börjat och i dag passade jag på att skura boxen, städa min foderplats, tömma skåp och fixa lite annat småjox. Sadlar, täcken och träns har jag tagit hem tidigare eftersom jag inte har någon användning för dem nu. Även om jag tycker att det är synd att lämna ett riktigt trevligt gäng så ser jag samtidigt fram emot det nya stallet och alla dess ridmöjligheter. Förhoppningsvis blir det ett gott gäng där också.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: