Nytt träns och ökat till 40 minuters skritt.

Ny vecka med lite mer tid på hästryggen. Ökar nu från 30-40 minuter och siktet är inställt på 50 minuter till nästa helg. Just den här dagen skrittade jag bort på en liten mysig ridväg och fick vända efter 20 minuter för att skritta hem igen. Första delen av grusvägen är riktigt bra, mjukt underlag och inte så mycket skit som ligger på vägen. Andra delen är det värre med.. Där är det tyvärr sprängsten och kross på stora delar av vägen, vilket gör att Mackan får ont i fötterna och har lite svårt att gå. Trist. Hur som helst så är det mysigt att vara ute i naturen!

I början av veckan fick jag ett ryck och beställde ett Revolution-träns från PS of Sweden. Har tittat på dem tidigare, men tyckte då inte att det bruna tränset var tillräckligt snyggt för att motsvara priset. Nu väntar jag på en svart sadel och beställde alltså ett svart träns, vilket ser riktigt bra ut. Dock är det lite märkligt att det inte finns någon käkrem.. för det är man ju van att ha. Nu i början så är tränset oerhört stelt och det är svårt att få det som jag vill ha det på Mackans huvud, men det ger väl med sig med tiden. I och med bytet till svart sadel (igen) så har jag börjat sälja av min bruna utrustning – tyvärr då också tränset som jag vann i vintras..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: