Måste ha ny sadel!!

Fick möjlighet att komma ifrån jobbet när jag slutade, vilket innebar att jag faktiskt hann till stallet och rida innan det blev mörkt. Härligt! I dag fick jag sällskap av E på Don Condotti, vilket var trevligt. Eftersom Condotti var lite fjantig så blev Mackan det också – givetvis. I dag lurade det faror på många ställen i buskarna, men vi kom fram och tillbaka på grusvägen och det tog ca 30 minuter. Till helgen skall jag gå upp något i tid och hoppas komma runt Fortamarksslingar (måste kanske betala in pengar till föreningen innan dess..).

Faktum är att jag är i ett stort behov av en annan sadel – inte bara för Mackans skull utan även för min. Sitter med värsta ankröven och varje gång som Mackan rycker till/gör ett fyrfotastam så känns det som om ryggraden skall gå av i svanken. Det måste nästan bero på att jag sitter fel och inte har någon flexibilitet i ryggraden. Hur som helst så är det inte alls skönt. Dessutom kan jag inte riktigt följa med rörelserna i skritten på grund av att det tar emot både i ryggen och på insidan låren. Riktigt jobbigt. Måste ringa till Jeanette på JES och fråga vart sadeln tog vägen..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 30

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: