55 minuters skrittarbete.

Fasen vad snabbt en helg går! Ibland undrar jag om meningen med livet är att jobba i och med att vi gör det större delen av vår vakna tillvaro. OK, kanske inte alla då, men i alla fall jag. Egentligen borde man arbeta max 6 timmar per dag så att det fanns tid att leva sin fritid. Tror att jag skall starta ett nytt parti: Fritidspartiet. Tacksam för alla röster jag kan få..

Som vanligt var det mörkt när jag kom till stallet och stallkvällen ägnades åt stallfix, skrittarbete i manegen och Biolight. I skritten arbetade jag Mackan rätt mycket med skänkelvikningar, öppna, bakdelsvändningar på fyrkant mm. Vid två tillfällen fick jag bjussa Mackan på trav utmed långsidan för att han skulle tycka att livet var lite roligt igen. Tänk vad 60 meter trav kan göra!

Körde Biolight på bogen, vid korset och på ländryggen, men av tidsbrist så delade jag upp programmet och körde halva tiden vid korset och på länden. Enligt Viveca så sitter effekten av en behandling i upp till 48 timmar, så det var nog inte hela världen att jag kortade ner tiden i dag.

I morgon är det en ny dag.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: