4 x 2 minuter trav.

I dag lyckades jag locka med mig Amanda till stallet igen. Toppen att få lite mamma-dotter-tid och dessutom hjälp i stallet. Under tiden som Amanda red så fixade jag med annat. Praktiskt. 

Amanda började med att skritta fram i 15 minuter och därefter var det dags för travintervallerna. Jag tog tiden och Amanda travade. De första två intervallerna så var det bara trav i friskt tempo på rakt spår och stora volter. Man hinner rätt långt på två minuter.. Nästa par med intervaller så travade Amanda några steg och bröt av till skritt och upprepade detta under den första minuten för att därefter strunta i att bryta av och bara tänka nästan-skritt istället. Mackan såg riktigt fin ut och Amanda verkade tycka att det var rätt kul. Hon har faktiskt inte ridit ordentligt på 2-3 år.. Mackan tyckte också att det var kul och Amanda upplevde att han arbetade bättre med ryggen nu än tidigare – kan det vara nya sadeln? 

När vi skulle ge Mackan Biolight så var det glapp i den här med. Vivvi bytte ut den förra enheten i söndags och det verkar ju märkigt att den här också glappar. Kanske är glappet i batterienheten? Jag får ringa och kolla upp det. Jag försökte dessutom stretcha Mackans hals så som Charlotta visade mig, men typiskt nog känns det inte alls lika lätt som när hon visade mig. Även om Mackan har väldigt tydliga halskotor så har jag svårt att hitta lederna där jag skall placera handen för att hålla emot i stretchen. Övning ger kanske färdighet?

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: