4 x 2 minuter trav.

Stack direkt från jobbet direkt när jag slutatde i dag, allt för att hinna med både stallfix, ridning, Biolight och stretching. Rätt skönt att komma hem i tid och dessutom vara i stallet i hyfsad tid – även om det innebär jobb när jag kommer hem.

Red med det bettlösa tränset i dag igen och det kändes riktigt bra. Ingen större skillnad mot att rida med vanligt tränsbett faktiskt. Mackan verkar nöjd, men han ligger på otroligt i traven och jag får kanske ta i honom lite mer än jag hade önskat. Fast å andra sidan är det ju bjudningen jag vill ha.. Arbetade med tempoväxlingar för att han inte skulle ånga på för mycket, och det gick riktigt bra. Faktum är att han har ett riktigt bra tryck i traven och ryggverksamheten är riktigt bra. Nu upplever jag att han skjuter upp mig ur sadeln i lättridningen och det kan jag inte minnas när det hände sist. Förmodligen på någon träning efter mycket slit..

Efter ridningen så började jag att stretcha nacken, kota för kota, åt båda hållen. Därefter stretchade jag frambenen bakåt och det går bättre och bättre för varje gång. Toppen! Passade också på att göra stora cirkelrörelser med hans högra framben rakt fram, och det kändes som om han var riktigt smidig i bogpartiet. Avslutade med att köra Biolight på höger bröstmuskel, ländrygg och kors.

Tyvärr är det så att jag ofta är ensam på kvällen i stallet, vilket är riktigt trist men också lite scary.. Ibland får jag för mig att det är någon som smyger omkring och bevakar, så när jag skall gå ut i bäcksvarta mörkret, bort till bilen, så är jag extra vaksam. Jag brukar då låsa upp bilen, snabbt hoppa in i bilen för att därefter snabbt låsa alla dörrar. Pust! Startar bilen och kör lättad hem. Har funderat på att parkera bilen intill stallväggen så att det åtminstonde finns lite ljus omring mig. Snart är det helg och då kan jag åka dit när det är ljust! 🙂

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: